sutarmete

Den 21 juni drog jag och micke iväg till malmasjön för att meta lite sutare då vi hade hört mycket gott om den.Vi åkte först upp och rekade lite och köpte fiskekort, sedan hem och packade grejerna och tillbaka igen.
Kl 18 satte vi oss i båten och paddlade ut bland näckrosorna bort mot ett av dom rensade "hålen" där man kan fiska,i med ett par nävar majs och några räkbitar och sen var det bara att slå sig till ro och vänta.
40 minuter tog det innan första sutaren hittade majsen,2700g tung och 55cm lång och ett nytt pb för mig,
börjar ju bra det här tänkte jag, sen vart det segare med mängder med småfisk så det tog nog nästan 2 timmar tills nästa fisk klev på, det var mickes tur den här gången och hans första sutare någonsin så det var bara att gratulera.Efter detta så lossnade det mer och huggen avlöste varandra under natten och när morgonen gryr kan vi summera till 15-20 sutare (tappade räkningen där en stund på natten).
Runt 8 på morgonen gav vi upp då man vara ganska så sleten efter att vart uppe hela natten ,in med vikter och längd på fisken till receptionen på Öster malma och sedan hem och kasta sig i lopplådan för att få ett par timmars sömn.
pb

RSS 2.0