Tja Ba!!

Var nere än en gång i maren och kastade efter borre i helgen. Det fanns fisk så in i h-vete. Den största var en fin fisk på 6-7hg och 36cm så jag fick in den på en delad förstaplats i ligan. Fick oxå på en gädda runt 3-4kg på farfars gamla spö då jag hade lånat ut mina grejor till Fröken Lindvall som var med och fiskade. Trodde hela tiden att jag krokat storgösen för den bara hängde med så fint in till bryggan men fick där tokspel, när den tillslut kom upp så såg jag den, suck, får ta storgösen en annan gång. Annars så blev det nog runt 20st 3-4hektos borrar på bara nån timmes fiske. I helgen blir det nypan för lite jerkfiske med Martin o co.


Skitfiske // Jocke

Guidning efter borre!

I söndags var det åter dags att försöka lura upp storabborren. Med i båten var en glad kille från Karlstad vid namn Peter. Efter att ha utlovat fiskgaranti så kände jag mig lite nervös efter dom kalla nätterna som varit som senaste dygnen, och trodde kanske att fisken hade gett sig av från det fina stället jag brukar fiska vid. Men aj, aj, aj vad fel jag hade. Efter att ha lagt i båten och satt fart ut mot "hotspotet" så började vi spänt titta efter fisk på ekolodet, och visst fanns det fisk, pip pip pip, lät det mest hela tiden när det visade sig fisk på lodet. Fram med grejerna, samma relaxjigg som jag kört med tidigare och uj uj uj vad det högg. Peter krokade en rejäl borre i första kasten som han tyvärr tappade inne vid båten. Lite halvdeppig efter förlusten kastade han ut igen, hugg direkt och in kom en borre på ca 4hg. Snabbt fram med håven så inte samma sak ska hända igen, och dagens första fisk är i båten.
Vi fortsätter och fisken är som galna, dubbeldrill mest hela tiden och Peter tror inte sina ögon, när alla som kommer upp är mellan 3-5hg! Dags för kaffe med macka och jag föreslår att vi trollar lite med wobbler för att kanske få slappna av lite, men aj, aj, aj vad fel jag hade igen! Peter som valde rätt sida av båten får hugg direkt, det stretar emot lite och upp kommer en liten gös på runt 40cm.
Vi åker vidare och hugg direkt, dubbelhugg på borre! Så här höll det på i någon timme. Vi byter ställe och fortsätter jigga när det smäller till en större fisk på Peters spö, en gös till skymtar i djupet tror jag, men oj så fel jag hade än en gång. Det är ju för fan en id utbrister jag. Tiden går och det börjar bli dags att ta upp båten för att åka hem till tjejerna som lagat en kanonmiddag bestående av limelaxpasta med ruccola som satt som en shmäck! Allt som allt fick vi nog runt 40-50 skapliga borrar med ett snitt på 3-4hg, 1 gös, 1 id och två gäddor på ca 4 timmars fiske, helt okej tyckte vi och skrattade hela vägen hem till Kungsholmen!
Bra jobbat Peter, det var en ära att få guida dig på detta extremt fiskfyllda pass, välkommen åter.
Skitfiske // Jocke

13 timmar gädda!

Nu är det äntligen slutjobbat för min del för den här gången.
Och då kan jag börja mitt liv igen. Jag firade det med ett långpass med gäddmete i hamnbassängan.

Kl 05.15 ringde klockan, massäcken packad o båten va på biltaket. Borsta gaddarna o sen bar det av. 
Anländer till en mörk o kall hamn. Mumsfillibubblan så fint.
Det tog ett litet tag innan jag hittade betesfisken som jag ville ha, dom ska ju vara så stora som möjligt.
Kylväskan fylldes med vatten o betesfisk uppe i ån sen åkte jag ner till småbåtshamnen. Hela vägen in till Kilaåns utlopp. Så fort jag la i det första metet såg jag gäddorna jaga i ytan en bit längre bort.
Jagande gäddor i ytan är helt klart ett vackert skådespel, småfisk som sprätter i ytan överallt och massor med stora virvlar.
Det kryper i kroppen bara jag tänker på det.
Yt jakten avtog ganska snabbt, men man såg en och annan resten av dagen.
Tiden gick vansinnigt fort denna dag, massäcken tog slut och helt plötsigt märkte jag att solen va på väg ner.
Skam den som ger sig tidigt tänkte jag. Gäddorna jag fick högg ju under hela dagen med jämna mellanrum så varför ska man sluta då?
Den sista gäddan högg på flöttestrolling kl 17.45 och va den största för dagen. En lång o smal 6,8kg gadda på hela 104cm.
På 13 timmar va det väl inget super fiske men det vart iallafall 7st, 2 som släppte och många som spotta innan mothugget.  
I höst kommer jag att sattsa många timmar där. Målet: Minst 2 st över 10kg blir det i år.
Ett tipps om ni ska till småbåtshamnen är att vara där en vardag, för det är ett j¤&!/%a åkande med segelbåtar som ska upp på vinterförvaring på helgerna.

Ha en riktig skitfiske höst gubbar!
MVH Schlangen

Nytt jiggfiske!

I måndags kväll efter jobbet drog jag och Peter storfiskare iväg till samma vik utanför stugan som jag jiggade i förra söndagen. Vi skulle försöka med en grand slam, att överlista, gädda, gös och borre på samma kväll. Jag tjuvstartade, eftersom Peter kom lite senare pga jobb, med lite trolling och fick efter några minuter en liten gös på ca 30cm. En snabb cr och i med wobblern igen, pang, en fet abborre, Yes, två arter avklarade. Peter anländer och jiggarna åker fram, snacka om att det stod abborre där. Dom högg i stort sett hela tiden och vi stod och skrattade åt det galna fisket. Plötsligt så hugger det till rejält i mitt spö, det är nått tungt i andra änden och vi hoppas på gös. Jag pumpar in den sakta men säkert och efter ett par fina rusningar in under båten så kan vi landa en fet gädda runt 5kg.
Vi fiskar vidare och ser att ett stort stim med löja närmar sig båten, Peter får till ett bra kast och jiggen försvinner under stimmet. Hugg direkt och upp kommer en gös på 47cm. Det som händer sen är det sjukaste jag sett, Peter som fiskar med en 7,5cm jigg får upp en mört som sitter rättkrokad och som är ca 15cm, snacka om att vara kaxig.
Bedriften med att lyckas med ett grand slam lyckades alltså för oss båda, men dom tre arterna han fick är nog rätt svårt att lyckas med igen.
Skitfiske// Jocke

RSS 2.0