12 timmars

Efter en del velande och väntande på bättre väder drog jag o Nicke iväg med lill båten på taket.
Yngaren va vårt mål för dagen, vilket även blev halva natten.
Det blåste en del när vi kom fram så det fick bli insidan av Åkerö och lite jerk fiske innan vi drog ut på grynnorna för att vertikala.
Vi tog några slinkor längst vassarna tills det mojnade en aning.
"Det blir nog en fin afton det här" sa jag till Nicke. Full fart mot grynnan och i med jiggarna.
Timmarna gick, det började mulna på borta i horisonten. Vi fick lite regn på oss, det gör ju inte så mycke men sen kom blåsten. In i lä fort som fan, för min lilla båt är inte kul att vara i när det går gäss på sjön.
Man ska aldrig säga "det blir nog en fin afton det här" för det är då sånt här händer, men det brukar i och för sig
vara standard att jag och Nicke får stormgudarna att vakna när vi är ute.
 
Ovädret svepte förbi förvånansvärt snabbt, så i dom sista solstrolarna drog vi ut igen mot grynnorna.
På vägen ut finns det en bergsrygg på ca 5m djup som sträcker sig ganska långt ut från en udde.
Visst har vi testat där förut men utan resultat. Vi skickade iallafall i jiggarna och det tog nog inte mer än 2 minuter innan karate hugget kom, och upp kom en skaplig gös i äden av min lina. Skaplig o skaplig!? Den mätte 60 cm, vilket är den näst största som vi har fått i Yngaren någonsin. Så glädjen va stor att den ÄNTLIGEN va över kilot.


     

Klockan 2 började vårt fiske och kl 2 på natten kom vi i land. Jag hadde faktist hellre vart kvar på sjön för det gungade som *#%!¤!* när man stog på fast mark, jag vart faktist en aning sjösjuk.
 Det vart ett långt fiske pass med 5 gösar, ett 10tal gäddor och 3 borrar. Jag säger inte vem som fick vad men jag kan säga att Nicke är en bättre fotograf än vad han är gösfiskare.

Hade bra och glad midsommar på er gubbar.

Schlangen.

SpinnerBaits!!

Länge sen det uppdaterades på bloggen nu, men det är ju sommar och varmt i vattnet så fisket är kanske inte prio ett riktigt. Var i väg till Lundgrens fiske i gamla stan i onsdags och köpte på mig lite saker för att tillverka egna gäddspinnare. Dom har massor med grejer när det gäller betesbyggnad plus alla jerkbaits på marknaden och lite till. Helt klart värt ett besök om ni är uppe i storstan nån gång. Väl hemma satte jag ihop spinnarna och det var inte ett dugg svårt, tog kanske 10 min per styck, (dock inte böjt till sista öglan pga att jag glömde tångfan på jobbet).
Kostnaden på dom blev 70kr styck, halva priset ungefär mot dom färdiga man köper från hyllan.
Skitfiske på er // Jocke

RSS 2.0