Gös och abborrfiske!!!

Laddad som fan var jag när båten åkte i vattnet för första gången i år. Jag skulle trolla lite gös var det tänkt på en stor fjärd utanför tyresö. Puttrade ut från rampen när jag såg ett stort område fullt med löja som sprätte i ytan. Va fan tänkte jag det kanske går gös och jagar här. I med en djupgående liten ettrig grön wobbler och på med ekolodet, 13 grader i vattnet och mellan 4-5meter djupt, perfekt. 5 min tog det innan det small, och vad var det som kom upp jo, en GÖS!!! Dock en liten men 45cm var den och vägde nog runt ett kilo ungefär. Glad som en sill trollade jag vidare men ingen mer gös men lite abborre blev det så jag bestämde mig för att jigga istället. På med en liten jigg och det smällde på en borre i stort sett i varje kast. Den största vägde 6hg och var 35cm lång. Efter ett par timmars fiske dog allting ut, borrarna var väl antagligen mätta efter smörgåsbordet av löja dom hade mumsat på hela morgonen.
Skitfiske // Jocke

StrömmenFiske!!

Har fiskat lite spinnfluga i strömmen i stockholm några nätter men fisket har varit trögt. Det har tagits stora laxar men ganska få (runt 20-30st skulle jag tro). Hittils har den största laxen vägt 18,3kg och var 120cm lång!!!!! Har tyvärr inte fått tag i nåt foto på aset än men det är på gång. Själv så felkrokade jag en lax på runt 3-4kg i ryggen så lite fick jag drilla med många fina hopp och rusningar innan Svante gav den friheten åter.
Ni som är sugna på att testa på fisket så gäller grova grejor (he he). Jag kör med ett BFT Sakura spö på 12fot och en amb 6500 crome rocket, med 0,38mm flätlina. Men det går ju köra lättare grejor men får man på en nystigen lax eller öring som tar hjälp av strömmarna i vattnet så har man då inte en chans. Det som annars går åt är blysänken mellan 60-80gram, lekande, tafslina (typ 0.50mm nylon) och flugor bundna på en stark karpkrok.
Flugorna är bunda av mig så kanske inte världens finaste men jag tror dom kommer funka (karpkrok stlk 4, chenille, räv eller hundhår, silvertråd). Sänkena har jag oxå gjutit själv och dom studsar perfekt över botten.
Strömmen by night, och en laxhona på ca 8kg.
Laxmonster på 21,3kg (strömmenrekord på lax). Kolla underkäken, skulle fan kunna svälja en spädgris.
Hör av er om ni skulle vilja testa. Så tar vi ett pass lite längre fram när fisket har kommit igång lite mer.
Skitfiske // Jocke

RSS 2.0