Laxtrolling med mersmak!

Lördagen den 11 december var Nicke, Martin och jag iväg för att trolla lax och öring på Vänern med fiskeguide Ronny Andèn. Vi åkte till Baggeruds camping redan på fredagskvällen för att övernatta i en stuga vi hyrt för att säkert komma till fisket i tid på lördagen. När vi till slut hittat dit i snövädret så fann vi Ronny sittandes i soffan framför Idol finalen med en öl i handen. Vi hälsades välkomna och tog ett par kalla vi med och började ljuga om fiske. Tiden gick och vid elva tiden blev det dags att säga go natt till Ronny som även han bodde i stugan.

Kl 06.00 ringde allas klockor i stort sett samtidigt och det var dags att klä på sig och laga i ordning lite mat till dagens fiske. När det var klart, blev vi beordrade att rensa upp vid rampen. Med ett järnspett och ett par skyfflar så begav vi oss ner och tog bort all is och snö och det var inte lite kan jag lova.



I med båten, en Rocad 560 med 100hk suzuki, och sen bar det iväg. Väl framme vid hot-spoten så la Ronny ut alla tio spöna i en rasande fart och vi började nötandet. Vi trollade åt alla väderstreck, över alla stora stim med beten man såg på ekolodet men inget hände. "Fram med gulashsoppan och kaffet, då hugger det säkert" säger Martin och mycket riktigt, det knarrar i en rulle och Nicke drillar en fin liten lax som mäts till 62cm och ca 2,5kg. I med grejerna och en timme senare är det Martins tur att drilla. Hans fisk är större och när den ligger i håven ser den väldigt stor ut. Den väger runt 6,5kg och är fet som en julgris. Vi fortsätter fiskandet och till slut är det min tur. Fisken jag drar upp är identisk med Nickes, inte så stor, men jag är glad som en lax, HA HA HA!! Dagen går vidare och Nicke får en liten öring, och Martin som har fått den största avslutar dagen med att ta en fet 4,5kgs blanking.




Fisket är slut för dagen och vi åker in mot rampen igen. Där har det blåst in typ 30 meter med stora isflak, vi kryssar oss igenom sörjan och tillslut kan vi vinsha upp fiskemaskinen på trailern utan att skada båten nåt nämnvärt.

Väl i stugan så blir det lite soppa och choklad, och givetvis ett långt fiskesnack, där vi nog tillslut fick ur Ronny några heta ställen på gös, innan vi sa hej då och satte oss i bilen och for hemåt igen.

Nästa vinter tar vi nog en resa dit igen och det ser jag fram emot. Stort grattis Martin som blev laxkung den här gången.





Skitfiske / Jocke

Kommentarer
Postat av: Marie

Jätteintressant läsning. Måste bara säga det igen, fan vad du skriver bra Jocke.

2010-12-22 @ 13:31:37
Postat av: Jocke

He He, jag får nästan ta och köpa fiskegrejer åt dig snart så kan du hänga med!

2010-12-22 @ 18:58:24
Postat av: Schlangen

Grattis Martin!!!

Bra ide där jocke, skulle va kul med lite mer kvinns vid vattnet.

2010-12-22 @ 19:54:02
Postat av: Anonym

Cool kul med lite fisk

2010-12-23 @ 16:03:06
Postat av: Jocke

Vem är du som tycker det e cool =)

2010-12-23 @ 17:00:40
Postat av: johan

det är jag.

2010-12-26 @ 19:05:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0